Om at tage alene i sommerhus

Nytåret kom og gik med regnvejr, travlhed og den lille smule indre kaos, som hører sig til i overgangstider med eksamensopgaver, der skal skrives, farvelknus, som skal gives og kapitler, der skal afsluttes. Det hele efterlod mig en lille smule svimmel og løsrevet. Fyldt med taknemmelig over et semester, som kom til at overgå alle mine forventninger, men træt ind til min inderste kerne.

Så skete det heldigvis. Endelig endelig endelig. Efter mange tætskrevne sider om kloge psykiatri-ting, og en praktik, der for alvor var slut, så kunne jeg igen begynde at løfte blikket mod dét foran mig. Sneen lagde sig som en afdæmpende dyne over det hele, og jeg tog i sommerhus for at finde dén der tidslomme, hvor der er plads til at tænke og trække vejret i et roligere tempo.

Og der var jeg så. I et nordvestligt hjørne af Danmark. Alene, for på denne årstid søger de fleste folk åbenbart til Thailand, hvor der er solskin og drinks. Jovist, det ville da også have været dejligt, men lidt stilhed og vinter-hi var nok for mig. Livet blev så dejligt enkelt igen i løbet af de dage, hvor mit vigtigste gøremål var at passe ilden i brændeovnen.

Endelig havde jeg ro til at se mig selv og Gud i øjnene, til forsigtigt at gøre status og langsomt mærke mig selv igen. Jeg fik ikke skrevet så meget ned, som jeg havde troet og planlagt, men jeg fik gået lange lange ture med vestenvind i håret, havduft og åben horisont, og jeg tror, at det var hvad, sjæl og sind havde brug for.

Nu er jeg klar til 2014! Nu er jeg klar til året, hvor jeg skal skrive bachelor, blive færdiguddannet og med små skridt træde ud i virkeligheden med job, voksenliv, konsekvenser, tusindvis af ubekendte og sikkert lige så mange bekymringer.

Måske derfor skal mit nytårsforsæt være mindre bekymring og mere fryd!

Godt nytår! Bedre sent end aldrig.


Kommentarer

Anonym sagde…
Hej Anne,
sikke hyggelige betragtninger :)
Hvilken bog er citatet fra?
Kh :)
Anne S sagde…
Hejsa! Hvem der monstro? Tak fordi du læser med!
Citatet er af Van Gogh - citeret i et essay af Johannes Møllehave, som hedder "Glæden ved glæden". Jeg er ikke udpræget fan af Møllehave, men dén tekst af hamm er rigtig fin.
Rikke'M sagde…
Du skriver uendelig fint, nærværende og hverdagsfunderende. Jeg elsker det.

Populære opslag fra denne blog

Undskyld vi er her

Vær velkommen, Ventetid

Forandringer