Morgenlys

Det er d. 23. december, tidlig morgen - lang tid, inden det bliver lyst. Jeg har sovet dårligt i nat, og til sidst stod jeg bare op. Det er okay. Det forærer mig denne stund med god kaffe og fuldkommen stilhed i villakvarteret. 

Dagene er vendt, og vi går imod lysere tider. Forår. Sommer. Det føles meget langt væk ligenu, mens jeg kryber sammen i min strikketrøje for at holde på varmen. Og der er ikke engang frost.

Jeg har tændt så mange stearinlys her i stuen, at jeg takker Gud for, at jeg ikke har luftvejsproblemer. Det giver mening her i den mørkeste time, inden solen begynder at stå op. Basic truth.

Nu nærmer det nye år sig. Sådan for alvor. Med alt hvad det rummer af forventning og angst (jeg bliver blandt andet færdiguddannet). Jeg er så taknemmelig for, at vores år er indrettet sådan, at vi slutter ét år og går ind i et nyt i en måned som december, hvor lyset på alle måder gennembryder mørket. Ikke kun bogstaveligt med LED-lyskæder og kalenderlys, men fordi Jesus, Guds lys, kom til Jord. Dét er mit udgangspunkt, derfra jeg går - og min bøn er, at jeg må leve i netop dén sandhed året forude.

"I ham var liv, og livet var menneskers lys. Og lyset skinner i mørket, og mørket greb det ikke." (Johannes-evangeliet 1,4-5)Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Undskyld vi er her

Vær velkommen, Ventetid

Forandringer